09-07-05

Krieg der Welte ( War of the Worlds )

Mittwoch, 14 Uhr, Studio's Leuven ( www.studios.be ).
Filminfo:
Regisseur: Steven Spielberg
Filmschauspielers: Tom Kreuz, Dakota Fanning, Justin Chatwin und Tim Robbins.
Dauer: 116 min.
Geschichte: H.G. Wells
 
Nach het te realistische hoorspel van Orson Welles und de eerste verfilmung uit 1953 is er nu de Spielbergversie van het bekende ausserirdisches Wesen Invasion verhaal.
Het is Tom Kreuz zelve die ons als een soortement dokwerker(?!) door het verhaal van de Invasion zal leiden. Kreuz zal ons niet enkel door het rampscenario leiden, maar krijgt ook nog eens te maken met een gebroken Familie. Hoeveel Missgeschick kan een dokwerker hebben? Dat het gut zal aflopen spreekt voor zich.
Het verhaal schiet na een korte introductie snel uit de Startblokke en al gauw krijgen we te maken met fremde Wesens die uns nicht freundlich gezind sind.
Eens de film vertrokken is werd Matula getrakteerd op datgene wat hij gehoopt had: een supertolle Spassfahrt!
Zu schneiden spanning, gute CGI, Schmutzfinken van aliens, knipogen naar terrorisme, bloed, Panik und mehr von das maken dat Krieg der Welte een ToppieBlockbuster und Katastrophefilm ist!
Wer amusiert werden will, zal geamusiert worden. Dit is vermaak van een hoge plank. Qua spanning geeft Spielberg zijn troonausfolger M.N. Shyamalan (Signs) ein tüchtig pak voor de broek.
Het einde komt echter zeer abrupt en is nogal climaxloos. De eerdere verfilming wordt hier echter treu gevolgd ( en dus waarschijnlijk ook het boek ).
Schlussfolgerung:
Matula heeft zich goed geamuseerd und mehr moest dat deze keer niet zijn!
Als zomerblockbuster en vermaak is Krieg der Welte bestimmt okay, maar moet Tom Kreuz nu echt met ons Katie gaan lopen?!
**,5/****
 
Matula.
( Master nach Master )

10:58 Gepost door Die Kinofreunde | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.