06-07-05

Eine verdammte Schande (A Dirty Shame)

In zijn nieuwste film, A Dirty Shame, neemt regisseur John Waters (de koning van de slechte smaak) de seksobsessie van Amerika op de korrel. Sylvia (Liv Ullman) een heel preutse vrouw, die walgt van seks, ondergaat na een bizar ongeval waabij ze een hersenschudding oploopt een ware metamorfose. Vanaf dat moment is ze onverzadigbaar en samen met enkele andere seksverslaafden wil ze een seksuele revolutie ontketenen om het ultieme orgasme te bereiken. Ondertussen begint haar moeder een kruistocht tegen losbandigheid, seks en verdraagzaamheid en wordt in de plaatselijke parochiezaal een hulpgroep voor seksverslaafden opgericht.

John Waters is in topvorm en de film is dan ook een aaneenschakeling van zeer platvloerse, seksueel getinte grappen, extreme personages, wansmakelijke scenes, seksfetisjen, vuile praat, enz... De film is zeer politiek incorrect en hilarisch. Het geheel baadt in een kitscherige, onschuldige fifties-sfeer die fel contrasteert met de inhoud. David Hasselhoff heeft een kleine, maar hilarische bijrol.

Ongetwijfeld zullen vele mensen geshockeerd de zaal verlaten, maar Horsts Kinofreunde-oordeel luidt: bestimmt okay (**,5/****)


                                                                                                                                          Horst


17:00 Gepost door Die Kinofreunde | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.